TID OCH PLATS
Vi sjunger klockan 17.00 den 8e mars på Centralen i Stockholm, vid ”ringen” uppe i stora centralhallen. Se till att vara på plats i tid – helst senast 16.45.

REPETITIONER
5 mars kl 13.00 i Jakobsbergs folkhögskola, ej Kör för allas medlemmar pga platsbrist
7 mars kl 18.30 i Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan 5

VEM FÅR VARA MED?
ALLA som vill! Oavsett kön, ålder, sexuell läggning, etnicitet, funktion… ALLA som vill vara med är välkomna att delta. Alla som vill sjunga är välkomna att sjunga, men även om du inte vill sjunga – kom ändå och var med!

ANMÄL DIG!
Om du planerar att delta – Skriv gärna i “Kommer” som kommentar i detta inlägg så vi kan ha lite koll på ungefär hur många vi blir. Det är viktigt för säkerheten, både för våra egna funktionärer och för polisen.

VAD SJUNGER VI?
Här är en länk till den version av låten som vi sjunger utifrån, kopiera och klistra in i webbläsaren.

Låttexten finns under vårens texter här på hemsidan.
Ett tips är att skriva ut låttexten och klistra upp bakpå din “I Can’t Keep Quiet”-skylt.

INNAN FLASHMOBEN
Kom till Centralen senast 16.45. Gå runt som om du vore en vanlig resenär. INGA ROSA PUSSYHATS PÅ ELLER SKYLTAR FRAMME INNAN SÅNGEN BÖRJAR. Dettta för att maximera överraskningseffekten för flashmoben. Går runt, prata med kompisar, häng.

NÄR ANNA OCH SOFIA BÖRJAR SJUNGA…
VÄND DIG DIT, PÅ MED ev. ROSA PUSSYHAT, UPP MED SKYLT OCH SJUNG FÖR LIVET!
Då kör vi! 🙂 <3

SPRID UT ER
Både för maximal effekt – känslan av att vi är många, överallt – och av säkerhetsskäl, är det viktigt att vi sprider ut oss på Centralen och inte hamnar i en stor klump. Det kommer att vara många som ska fram och till sina tåg, så var flexibel och släpp förbi folk som vill komma fram. Vi i bandet Church of Stonewall som leder sången kommer försöka att stå i mitten vid ringen, så vänd dig ditåt, men stå varsomhelst.

ROSA MÖSSOR?
I samband med Women’s March i Washington och MILCKs flashmobs bar tusen och åter tusen “Pussyhats” som symbol för kvinnors rättigheter, och många kommer att ha pussyhat även på Flashmoben. Ta på dig en om du vill och har en! Om du vill ha en finns mönster på Pussyhat-projektets hemsida, eller fråga någon om den kan sticka, virka eller sy en åt dig! Men – en är varmt välkommen även utan mössa. <3 https://www.pussyhatproject.com
Men alltså – ha inte på mössa innan låten börjar, men när vi börjar sjunga: Mössa på! <3

GÖR EN I CAN’T KEEP QUIET-SKYLT!
Budskapet som vi vill uppmana till i flashmoben är detta enkla: “I Can’t Keep Quiet”. Så gör din egen “I Can’t Keep Quiet”-skylt! Konstnärlig frihet råder! Det blir ett extra starkt budskap om det både är sjunget och visuellt. Om du behöver ta texten med dig till sången kan du klistra eller tejpa fast texten på baksidan av skylten om du vill. Ha skylten med, men vifta inte så mycket med den innan sången börjar, och göm den om det går.

EFTER SÅNGEN…
Precis efter att låten slutat är vi helt tysta i 15 sekunder – tills Anna jublar…
Och då: Jubla med! 🙂 <3 Wohooo! Vi gjorde det!
Efter jublet behöver vi ta oss ut från Centralen. Vi kommer att vara många, och behöver utrymma ganska snabbt för att lämna plats åt vanliga Centralen-lunken med resenärer som ska åka hit och dit. Det har vi också lovat polisen, att vara på plats en kort stund och sjunga, och sedan ta oss därifrån.

MEDIA
Det kommer att finnas media på plats som kanske kommer att vilja ställa frågor. Svara vad du vill, sjung ut vad du än har inom dig! Och om du inte vill svara på frågor så behöver du såklart inte. Om de har de frågor om flashmoben, arrangemanget eller Church of Stonewall, hänvisa dem till bandet eller till funktionärerna. Det kommer att finnas en infolapp på plats som du gärna får använda dig av.

NÅGRA FÖRHÅLLNINGSREGLER
Var rörlig och släpp förbi passerande och resenärer
Bemöt varandra med respekt, omtanke och empati. Vi kommer att vara många där, med olika identiteter, bakgrunder och erfarenheter, och det är viktigt att vi alla känner oss välkomna och delaktiga.
Särskilt utifrån våra olikheter, och att vi vill uppmana till enighet i den mångfalden, är det viktigt att vi håller oss till det som enar oss: “I Can’t Keep Quiet”. Vi är så många som deltar som ska kunna stå bakom det vi gör, så därför undanbedes alla andra övriga budskap eller skyltar eller banderoller. Men – Gör gärna en egen “I Can’t Keep Quiet”-skylt! Och bär den högt, stolt och synligt! <3

MAKE EMPATHY GREAT AGAIN
/Church of Stonewall genom Ingela W

47 svar

  1. Hello,I read your blogs named ”Info om flashmob den 8/3” on a regular basis.Your humoristic style is awesome, keep it up! And you can look our website about proxy list.

  2. Kul att 23 st anmält sig denna väg. Vi är ca 250 st från kören som är med, häftigt! Genrep Uppsala måndag, Stockholm tisdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.