Hej
Tack för underbar helg. Det gjorde vi bra!
Jag skrev ett inlägg på FB under hemresan, efter att ha läst en del tråkiga kommentarer om bussarna, förmodligen desamma som Heinz sett. Läs gärna kommentarerna på FB, då inser ni nog att det blev rätt bra trots bussrrulet.
Kan ni lägga in min text på hemsidan också? Kram Ingela

Tack alla som var med och gjorde upplevelsen på Dalhalla till ett härligt minne för livet❤️Det mesta fungerade bra.
Konserten blev en fantastisk upplevelse. Det var olyckligt att det än en gång strulade kring bussarna. Vi hade utifrån det strul som var med bussarna i fjol noggrant planerat busstransporterna denna gång.
Vi hade informerat er på kören om vad som gällde och även uppmanat alla att läsa info löpande.
Tyvärr är det allt för få som läser infon, vilket skapar problem, och bussbolaget hade inte gjort så som vi kommit överens om, ingen bra kombo.
Efter en hel del strul kom bussarna iväg, mkt tack vare de bussvärdinnor som hjälpte till. Att de blev utskällda av vissa körmedlemmar är inte ok. De, liksom jag, är körmedlemmar som helt ideellt valt att hjälpa till.
Att bussbolag mm strular råder inte vi över men vi ser vad som sker och rapporterar det vidare till de ansvariga. Vi gör så gott vi kan men det är svårt att göra alla nöjda.
Att visa hänsyn och ha gott tålamod är bra egenskaper i en stor kör, och det tycker jag att de flesta gör/har. Det visade ni med stor tydlighet på scenen igår när jag styrde och ställde med er. Jag möttes med leenden, hejarop och stor förståelse och fick även en härlig applåd. Det värmde efter de tuffa morgontimmarnas busstrul❤️
Vi hade uppmanat de med funktionshinder att kontakta Dalhalla för att de skulle få en så bra upplevelse och vistelse som möjligt, vi är ju en Kör för alla och vill att alla ska kunna vara med😉
Vi har haft bussar som skjutsat de personer som har svårt för att gå. De som behövde sitta, och bad om hjälp, fick låna stol under konserten.
I informationen stod det tydligt att bussarna efter efterfesten bara gick till Tällberg, därför körde de inte er till campingen, men tydligen fick en del åka med en bit iaf.
För de som köpt bussresa och boende ingick transporter till och från boendena/Dalhalla dagtid. Fungerar inte sånt måste man meddela Dalhalla, inte bara skriva här som en del gjort.
Det blev tyvärr en del fortsatt strul med bussarna under dagen, en konsekvens av morgonens bussstrul och att busschaufförerna inte tagit del av all viktig info de skulle ha koll på.
Det var många med funktionshinder med, inklusive jag själv. Jag tycker det fungerade bra i det stora hela.
Hoppas fler upplevt det så.

Trots en olycklig start med busstrul tycker jag årets konsert blev en bättre upplevelse än i fjol. Det var en underbar stämning på scenen. De flesta sångarna såg bättre och syntes mer för publiken, och Caroline stod mer synligt till.
Vi fick stående ovationer efter konserten, ett gott betyg från publiken tycker jag.
För de som inte hade möjlighet att åka till Dalhalla, som bjöd in oss, har vi under våren anordnat en stor TV-sänd konsert för kungen och vi ska sjunga tillsammans under Kulturveckan i augusti. De konserterna ordnar vi för att för att de som inte har möjlighet att resa iväg ändå ska få möjlighet att få uppleva fina konsertupplevelser.
Att 1100 väljer att åka till Dalhalla tycker jag visar på att det är ett omtyckt evenemang.
Omväxling förnöjer. Att varva konserter på ”hemmaplan” med lite nya roliga upplevelser gör kören än mer inspirerande.
Förhoppningsvis får vi uppleva fler nya sångäventyr tillsammans framöver, helst utan bussresor😉😎
Ha en fin sommar! Mvh Ingela

Ett svar

  1. Fråga gärna på kören, vi har en hel del erfarenhet som kan stötta upp er oerfarenhet…. Alla som står längst FRAM kanske inte representerar kören i sin helhet!….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.